Er zijn diverse opties om in een garage een garagevloer aan te brengen die aan allerlei eisen voldoet. Als de garage als werkplaats dient om auto’s te repareren of te herstellen dan is het belangrijk dat de garagevloer vloeistof dicht is en tegen olie en chemicaliën bestand is. Bovendien is het belangrijk dat de vloer gemakkelijk in onderhoud is en veilig is in gebruik. Dat kan door eigenschappen toe te voegen bij de keuze voor de ideale garagevloer, zoals antislip. Wat dat betreft biedt G-vloeren verschillende opties om een garagevloer op maat te laten aanbrengen.

Epoxy gietvloer als garagevloer

Een epoxy gietvloer als garagevloer is een uitstekende keuze om in de garage een vloer te hebben liggen die een zware belasting verdraagt. Denk daarbij niet alleen aan de belasting van bijvoorbeeld personenwagens, maar ook aan belasting in de vorm van vloeistoffen als olie en chemicaliën. Een epoxy gietvloer wordt uit meerdere lagen opgebouwd als een naadloos geheel en vormt op deze manier een strakke en moderne vloer. Er zijn geen oneffenheden meer te zien als deze bijvoorbeeld aanwezig waren in de dekvloer. Toch is een epoxy gietvloer bijzonder dun en duurzaam met een lange levensduur.


Epoxycoating als garagevloer

Epoxycoating is eveneens een prima keuze om als garagevloer te dienen en kent gelijkwaardige eigenschappen als een epoxy gietvloer die uit meer lagen is opgebouwd. De basiskenmerken zijn hetzelfde, zoals vloeistofdicht, naadloos, belastbaar en bestand tegen voertuigen, olie en chemicaliën. Het verschil bestaat uit het aantal lagen en daarmee de laagdikte. Hierdoor blijven oneffenheden van bijvoorbeeld beton als ondergrond zichtbaar nadat epoxycoating is aangebracht.

Afwerking en uitvoering

Er is zowel bij een epoxy gietvloer als epoxycoating om als garagevloer te dienen maatwerk mogelijk. De garagevloer is bijvoorbeeld in iedere kleur te leggen of desgewenst met vlokkenpatroon uit te voeren en ook antislip te realiseren.