Proefrit maken

De meest zuinige en praktische scooters du moment

Geplaatst op

Of je nu met een kleinere motor wilt beginnen om vertrouwen op te bouwen, te jong bent om op een grotere motor verzekerd te zijn of een lokale runaround wilt, 50cc scooters zijn tegenwoordig niet meer zo ondergemotoriseerd en onhandig als vroeger.

We hebben een lijst gemaakt van de beste modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Lexmoto heeft zich de laatste jaren in het Verenigd Koninkrijk gevestigd als een instapmerk met een goede reputatie op het gebied van klantenservice en betrouwbaarheid. Dit is een gestripte, lichtgewicht, kleine runaround met een goede brandstofefficiëntie en een fatsoenlijk uiterlijk.

De luchtgekoelde motor accelereert soepel, de zitpositie en schokdempers zijn comfortabel en de remmen doen het erg goed voor deze prijsklasse.

De Echo 50 is geen erg origineel ontwerp, in plaats daarvan is hij afhankelijk van de lijnen en rondingen die al enkele decennia te zien zijn op meer gevestigde merken. Dit is geen kritiek. Ze hebben gekeken naar waar de markt naar neigt en zijn uitgegaan van een stijl met maximale aantrekkingskracht.

Leestip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/

Niet helemaal ons kopje thee, persoonlijk, maar de reviews zijn echt goed op wat is een van de meest budgetvriendelijke scooters die er zijn.

Mede door de opkomst van de lage cilinderinhoud scooters in de jaren 1960, blijft Vespa retro-achtige machines maken die volledig gebruik maken van moderne mechanische engineering.

Dit is in wezen een kleinere versie van hun GTS model en maakt gebruik van dezelfde minimale, slanke lijnen als die scooter. Zijn 4-takt motor is niet zo snel als sommige anderen op onze lijst, maar dat is niet de reden waarom de meeste mensen een Vespa kopen.

Hij is betrouwbaar en soepel met goede rijeigenschappen en een comfortabele zithouding.

Ondanks zijn kleine voetafdruk heeft de Primavera meer opbergruimte dan we verwacht hadden. Er is zeker genoeg ruimte voor een ritje naar de sportschool of supermarkt, hoewel niet zo veel als sommige van de grotere modellen op onze lijst.

Een reeks kleuropties, een stoer design en de Vespa-badge suggereren dat deze auto bedoeld is voor stijlbewuste mensen. Dat wil niet zeggen dat er hier mechanische problemen te melden zijn.

De Primavera is een prachtig gebouwde klassieker met tientallen jaren techniek en design achter zich.

Kymco’s Europese reputatie zit de laatste jaren in de lift, mede dankzij BMW en Kawasaki’s die een deel van hun productie uitbesteden aan Kymco’s Taiwanese fabrieken.

Deze zijn laag geprijsd in vergelijking met hun Japanse tegenhangers, maar iets hoger geprijsd dan een typische Chinese motorfiets. Kymco heeft veel ervaring met het maken van scooters met een kleine cilinderinhoud voor de binnenlandse markt en de Agility is de goedkoopste van hun drie 50cc scootermodellen.

Het is zeker een no-frills lichte forens, maar de bouwkwaliteit en de prestaties zijn verrassend fatsoenlijk.

De motor is niet bijzonder sportief, maar levert een soepele acceleratie en een aanvaardbaar vermogen.

Dit is een goede keuze voor iemand met een budget die niet wil schrapen voor de goedkoopste, potentieel onbetrouwbare scooters.

Wil je iets met meer mogelijkheden en klassieke aantrekkingskracht, dan is de retro-geïnspireerde Like 50 van Kymco misschien meer jouw stijl.

Dit is Piaggo’s entree in de categorie “sportscooters”. Hij neemt het op tegen Yamaha’s Aerox en Peugeot’s Speedfight. Hij is iets goedkoper dan die andere twee en met zijn schijfremmen voor en achter, 13 inch wielen en Euro4-conforme motor is het een aantrekkelijke optie voor die prijs.

Overzicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Een lichtgewicht stalen buizenframe helpt bij het sportieve gevoel, net als de tweetaktmotor en de uitstekende, lage zwaartepuntzitpositie.

Hij ziet er ook goed uit en past ergens tussen de Peugeot Speedfight en Yamaha’s aanbod.

Dit is een persoonlijke voorkeur, maar we zijn er niet zeker van dat hij de esthetiek zo goed weet te treffen als de Speedfight. Een solide, levendige en sportief ogende scooter voor wie dit soort dingen wil.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze informatie blogs over auto’s en de wereld van mobiliteit en innovatie.

Contactgegevens

Via info @ proefrit-maken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden