Proefrit maken

De functie van een roetfilter

Geplaatst op

Een roetfilter heeft een erg belangrijke functie voor je eigen gezondheid en die van anderen. Roetfilters worden op een auto met dieselmotor aangebracht. Dieselauto’s produceren roetdeeltjes die zowel de lucht vervuilen als schadelijk zijn voor onze eigen gezondheid en de gezondheid van anderen. In deze blog vertellen we waarom je bij een dieselauto een roetfilter nodig hebt en wat roetfilters nou precies doen.

Waarom heb je een roetfilter nodig?

Tijdens het rijden produceren dieselauto’s verschillende uitlaatgassen. Een van deze uitlaatgassen zijn roetdeeltjes, die erg schadelijk zijn voor onze gezondheid en de lucht vervuilen. Roetfilters vangen 30 tot meer dan 95% van deze schadelijke roetdeeltjes op. Om deze reden heeft de Europese Commissie hier normen voor opgesteld. Door deze normen en eisen neemt luchtverontreiniging door autoverkeer gelukkig af, ondanks dat het aantal auto’s op de weg toeneemt. Met een roetfilter houd je dus niet alleen rekening met de gezondheid van jezelf en van anderen, maar ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

Wat doet een roetfilter precies?

Een roetfilter kan vrij eenvoudig in een uitlaat gemonteerd worden, maar wat doet de roetfilter precies? De filter laat uitlaatgassen door, maar houdt de schadelijke roetdeeltjes tegen. Door de filter stoot je dieselauto minder schadelijke stoffen uit, aangezien het grootste gedeelte van de schadelijke stoffen achterblijft in de filter. Zo wordt de lucht simpelweg gewoon minder vervuild dan wanneer je geen roetfilter hebt in een dieselauto. Wanneer er genoeg roetdeeltjes zijn opgevangen, worden deze schadelijke stoffen verbrand.

Welke roetfilters zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten roetfilters, namelijk gesloten roetfilters en half open roetfilters. Gesloten roetfilters reduceren de uitstoot van roetdeeltjes maar liefst met 90%. Dit soort roetfilters kunnen helaas niet ingebouwd worden bij bestaande personenauto’s. De half open roetfilters reduceren de uitstoot van roetdeeltjes met 30 tot 50%.

Ben je geïnteresseerd in een roetfilter? Bekijk dan eens alle mogelijkheden. Er zijn roetfilters voor allerlei merken, modellen en type auto’s. Bekijk welke roetfilter past bij je eigen dieselauto!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden