Proefrit maken

Audi uit Frankfurt: gewoon omdat het kan

Geplaatst op

Lekker ijs waar koop je dat idealiter? Italië natuurlijk. En hoe zit het met games en technologie? Dan denk je met name aan Japan? Auto’s? Duitsland! Ja Duitsland is nog steeds het nummer 1 autoland in de wereld. BMW, Mercedes, Porsche, Audi, ga het bekende rijtje maar af. Stuk voor stuk klasbakken. Enfin, de beste kwaliteit vind je altijd in land van origine, en auto’s zijn daar geen uitzondering op.

Ik neem je mee in een geheim dat veel Nederlanders nog niet weten. Auto’s van Duitse merken, op de Duitse automarkt zijn veel royaler uitgevoerd dan voor export. Natuurlijk de beste kwaliteit houden ze in eigen land, geef ze eens ongelijk. Maar met de EU en de open grenzen en het feit dat we zo dichtbij Duitsland zitten is het bijna een fluitje van een cent tegenwoordig om een graantje mee te pikken van deze situatie.

Je moet ook wel bijna, het is bijna niet meer betaalbaar om een nieuwe Duitse top auto te kopen in Nederland. Het is vele malen duurder dan in Duitsland kopen. En je wilt geen dief van je eigen portemonnee zijn. Natuurlijk komen er wel enige kosten (lees hier) kijken bij kopen in Duitsland, die je niet gehad zou hebben wanneer je chauvinistisch in eigen land gekocht had. Maar die kosten nemen veel Nederlanders tegenwoordig voor lief, omdat zelfs dan met die kosten erbij is het nog vele malen goedkoper om in Duitsland aan te schaffen.

Dus ik heb mijn meest recente Audi aankoop gewoon in Duitsland zelf verricht, ik vond een uitermate gaaf model voor een zachte prijs in Frankfurt. Het rijden meer dan waard. Ik heb zelf de BPM berekend met dit hulpmiddel. Alleen transport heb ik uitbesteed omdat onder de streep dit eigenlijk niet veel meer kost dan zelf rijden, en Frankfurt vond ik net te ver weg.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden